Els restaurants italians ja no aporten res a la gastronomia

 

Lleida, com a capital del Segrià, ofereix als seus ciutadans i turistes una gran quantitat de restaurants italians. Molta gent afirmaria: “és Lleida, és normal que ofereixi diversos establiments per poder sopar menjar italià que tant ens acostuma a agradar”. Però de què serveix tants restaurants italians si tots ofereixen la mateixa carta. Sí, senyors, la mateixa carta, amb algun petit canvi al nom dels plats, però al cap i a la fi la mateixa carta.
Els únics criteris que pots utilitzar per escollir restaurant italià a Lleida és segons el preu o segons la localització. Però, compte! Escollir pel preu tampoc és gaire efectiu, perquè tots acostumen a fixar un preu similar pels seus plats. Així que, si heu de decidir entre un o altre us aconsello que ho feu per la localització, doncs de ben segur que us servirà més que qualsevol altre paràmetre.
Doncs bé, un cop decideixes el restaurant i demanes hora per reservar, ja que sempre està ple, pots preparar-te per pagar uns quants calers per menjar sempre el mateix. Tanmateix, sortiràs del restaurant content per la teva decisió i pels diners i el temps que hauràs invertit perquè, cal remarcar, que tot i ser tots iguals, el menjar està realment bo. A més, les quantitats del menjar són suficientment grans com per afartar-te i, fins i tot, deixar-ne una mica al plat.
Sopareu bé i estareu contents de la vostra decisió però no espereu ser sorpresos pels plats, perquè com bé he dit tots ofereixen els mateixos plats sense innovar mai. Per no innovar no ho fan ni amb les “postres de la casa” que, sorprenentment, tornen a ser els mateixos.
A la semblança dels plats, se suma la semblança del mateix espai i dels cambrers, que de nou, tornen a coincidir i ser iguals en tots els restaurants. Fins i tot, els cambrers, et faran el mateix tipus de broma. Són tan iguals que semblen robots toscans dirigits pels seus caps.
L’única solució si no et vols sentir amb una sensació de déjà- vu és anar a l’únic restaurant, que no acabà de ser del tot italià però sí que ofereix una bona part de la seva carta com a aquest: al restaurant O Sole Mio. Que sense tanta parafernàlia, ofereix una cuina de bona qualitat.

Text escrit per Ingrid Pino.

Comentaris

Entrades populars