LES POSTRES, SI US PLAU!
La
majoria de persones i, en especial els espanyols, admeten tenir certa "devoció" perquè arribi l’hora de les postres en qualsevol menjar. Admetem-ho, sempre ens guardem un lloc en el nostre petit estómac.
No obstant això, moltes persones tendeixen a mentir, ja que durant el menjar diuen que no poden més, que estan tips, però és ben cert que tot just en el moment en què el cambrer diu “voldríeu la carta de les postres?”, tots els que siguin a taula es miraran amb aquell riure de nen, més ben conegut com un “ho dubtes? I tant que sí!”.
No obstant això, moltes persones tendeixen a mentir, ja que durant el menjar diuen que no poden més, que estan tips, però és ben cert que tot just en el moment en què el cambrer diu “voldríeu la carta de les postres?”, tots els que siguin a taula es miraran amb aquell riure de nen, més ben conegut com un “ho dubtes? I tant que sí!”.
Amb això, volem dir que totes
les postres tenen quelcom especial. Alguns fets per xocolata blanca, alguns amb
llet, alguns més dolços que altres, amb galeta, amb nata o, fins i tot, postres
que només es mengen amb la vista, és a dir, postres que a l’hora de menjar-te’ls, fas veure
que t’encanten només pel fet d'haver hagut de convèncer al teu acompanyant per
demanar-lo. En el meu cas res millor que la xocolata, xocolata amb llet. Per
tant, si ets una persona més ben dolça, estaràs d'acord amb mi.
Hi
ha una gran quantitat de persones que es decanten per l’opció de la xocolata. A aquests
se’ls oposen tots aquells que escullen la fruita com a plat final en un
restaurant, que es volen enganyar a ells mateixos, i després d’haver menjat tota la
quantitat de plats del restaurant, apareixem amb un “vull cuidar la línia”. Després, hi ha un altre grup nombrós que prefereix l’opció de fruita amb xocolata. Aquests cometen el pecat més gros: mentre ells pensen que estan cuidant la línia sense passar-se, fan tot el contrari.
En
alguns restaurants de la ciutat de Lleida segueixen amb la carta tradicional:
fruita del país, gelat, crema catalana, profiterols o un bon pastís de
xocolata. N’hi ha d’altres més innovadors que s’atreveixen a fer plats amb
maduixes i xocolata blanca, amb fondant o, fins i tot, amb un ou sense fregir. En aquest apartat caldria destacar dos restaurants de Lleida que estan triomfant actualment per la seva carta de
les postres. En primer lloc tenim La
Tagliattella, un restaurant italià que a l’hora de cuinar les postres prefereix la xocolata. Els productes estrella d’aquest restaurant
vindrien a ser la xocofondant, una
mena de degustació de brownie,
xocolata i nata, amb un toc especial cruixent, i el coulant de xocolata, producte destacat tant en aquest com en molts
restaurants d’alta qualitat.
D’altra banda destacarem el restaurant japonès Macao, que en l'àmbit de les postres s'’oblida completament de les seves arrels japoneses i porta a la taula una espècie de "rotllo de maduixes amb xocolata blanca". També destaca el seu plat amb plàtan fregit, xocolata, amb un toc de galeta. Tots dos restaurants són ben coneguts a la ciutat de Lleida, per tant, si preguntes a qualsevol ciutadà d’aquesta, és ben cert que pot conèixer perfectament els plats destacats d’aquests restaurants.
D’altra banda destacarem el restaurant japonès Macao, que en l'àmbit de les postres s'’oblida completament de les seves arrels japoneses i porta a la taula una espècie de "rotllo de maduixes amb xocolata blanca". També destaca el seu plat amb plàtan fregit, xocolata, amb un toc de galeta. Tots dos restaurants són ben coneguts a la ciutat de Lleida, per tant, si preguntes a qualsevol ciutadà d’aquesta, és ben cert que pot conèixer perfectament els plats destacats d’aquests restaurants.
Text escrit per Maria Casas Cabós.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada