DIVERSES NOVETATS A LA XIV GALA DELS PREMIS GASTRONÒMICS

 

Trenta restaurants de Lleida participen en la XIV Gala Gastronòmica amb un plat estrella. 


Maria Casas, 20 de maig del 2017, Lleida. 

Aquest divendres 19 de maig es va celebrar la XIV Gala dels Premis Gastronòmics a la ciutat de Lleida.  Diversos restaurants d'aquesta ciutat catalana van ser els participants de la gala. Com cada any, van participar tan restaurants de luxe i restaurants italians, com altres de tapes, més típics de la zona. Enguany, cal dir que hi va haver una novetat, tota la ciutadania va optar pel nou menjar que està triomfant en ple segle XXI, el sushi. Molts han estat els restaurants japonesos que es van presentar al concurs, promocionant el seu típic menjar. 

La gala començava aproximadament a les vuit de la tarda del divendres, quan els restaurants van donar la benvinguda als convidats, i en especial, al jurat. Cada restaurant havia preparat el seu plat estrella, únic i exclusiu per aquella nit. L'objectiu de l'acte consistia en el fet que tant el jurat com els assistents provessin cada plat, per finalment, escollir el millor de tots. Primer de tot, el jurat era qui començava a tastar els diferents plats i per fer una valoració més objectiva de cadascun. A continuació, també ho feien els assistents, els quals disposaven d'un paper per puntuar els diversos restaurants on menjaven.

Com cada any, la gastronomia catalana no va deixar indiferent a ningú. Any rere any, aquesta segueix donant el toc més important a la gala. Malgrat això, aquest any no tots els bons comentaris eren per la gastronomia catalana. L'esdeveniment va donar lloc a diversos dubtes i comentaris de gran varietat, ja que cap ciutadà de Lleida volia menysprear el seu típic menjar. Tanmateix, després de les votacions, el plat triomfal de la nit va ser pels japonesos. 

Cal dir que el sushi és cada cop més sol·licitat a taula, preferència que va destacar a la gala. Molt bona va ser la puntuació obtinguda per part d'aquests exquisits aliments, els quals, finalment, van acabar obtenint el primer premi, deixant de banda la gastronomia catalana. 

Gràcies a aquest acte gastronòmic, s'espera una major clientela en els diversos restaurants japonesos distribuïts per la ciutat. Aquests, durant els pròxims mesos, tindran a la seva carta el plat que va triomfar a la Gala Gastronòmica. Tanmateix, els catalans mai deixaran de menjar els seus productes típics, ni tampoc la ciutadania deixarà d'anar als restaurants italians habituals. 

Comentaris

Entrades populars